Vi sørger altid for at selv at pakke os godt ind i hat, handsker og en dejlig varm jakke når vind og vejr viser tænder. Det beskytter os nemlig mod kulde og dårligt vejr som sne, regn og vind, så vi kan være udenfor uden problemer. Din hunds pels fungerer ligesom en jakke du selv ville tage på, det holder den varm og beskytter mod vind og vejr. Men nogle gange, hvilket sikkert også er grunden til du læser med, er det bare ikke nok. De fleste hundejakker kan hjælpe din hund med at holde varmen og blive beskyttet mod dårligt vejr.  

Der findes heldigvis et stort udvalg af hundejakker til både store og små hunde. Vi vil her komme ind på hvad du skal holde øje med og samtidig komme med vores bud på de bedste hundejakker.  

Har min hund brug for en jakke? 

Rigtig mange hundeejere mener det er “for meget”, at give sin hund en jakke på. De mener at det mest er for ejerens egen skyld, at de tvinger hunden i noget tøj. Det kan de til dels have ret i, hvis tøjet udelukkende er for udseendets skyld. En god hundejakke kan dog have en række funktionelle egenskaber, som kan komme din hund til gode.  

Først og fremmest skal vi slå fast, at der ikke er nogle kendte skadelige effekter ved at bruge en hundejakke. Det er også svært at forstille sig hvad det skulle være. Hvis du er i tvivl om hvorvidt din hund har brug for en hundejakke for at modstå kulde, vind og vejr, så er det bedste råd simpelthen at lytte til din hund.  

Hvis din hunde ofte ryster, er tilbageholdende eller tøvende på gåture i dårligt eller koldt vejr. Eller hvis observere den ofte krøller sig sammen nær varmekilder som brændeovn eller radiator efter gåturene. Så er det sandsynligt at din hund simpelthen fryser og vil have stor fornøjelse af en god hundejakke.  

Små og lette hunde med tynd og kort pels, kan ofte have svært ved at holde på varmen. Mens store hunde generelt har nemmere ved at holde varmen. De kan dog også have brug for en hundejakke i meget vådt og koldt vejr eller hvis de ofte er syge grundet svagt immunforsvar.   

Her er de 4 bedste hundejakker

Vi har været på en virtuel shopping tur og fundet vores bud på de 4 bedste hundejakker til almindeligt brug. Vi har primært lagt vægt på kvalitet, funktionalitet og praktisk design. Vi håber det kan være med til at inspirere dig i din søgen på en ny hundejakke.

shield hundejakke

Shield Cold

Dette er en af de abosolut mest populære hundjakker. Det er danske Northmate der står bag jakken, som er kendt for innovativt design og kvalitet i topklasse. Hundejakken beskytter mod alt slags vejr og er foret med fleece. Det innovative design er især noget der skiller denne jakke ud fra mængden. Her er der nemlig fundet inspiration i de nyeste teknologier indenfor redningsudstyr. Selen kan sættes direkte i jakken og hunden behøver derfor ikke have sin sele på under jakken. Der er kraftige reflekstriber langsjakken. En virkelig fin jakke i topkvalitet til en rigtig god pris.
bedste hundejakke

Ruffwear hundejakke

Denne hundejakke fra Ruffwear kan du simpelthen ikke gå galt i byen med. Den er lavet i robust materiale af høj kvalitet, som uden problemer beskytter din hund mod vind og vejr.

Overdelen er lavet i polyester, som gør den både vind og vand resistent. Indersiden er let foret med fleece, så din hund uden problemer kan holde varmen.

Den har et lille skjult hul i toppen, så hunden kan have sin normale sele på under jakken. Der er også påsyet refleksbånd på siderne.

Jakken kommer i mange størrelser, så den passer til både små og store hunde.

bedste jakker til hunde

Hurtta Parka

Dette er noget af det tætteste man kommer på en parkajakke til hunde. Hurtta outdoors summit parka er super effektiv til at holde hunden varm i efterårs og vintervejret. 

Hundejakken er udstyret med mange detaljer, som gør den daglige brug af jakken let og enkel den er blandt andet udstyret med reflekser.

Det åndbare Houndtex materiale er både vind- og vandafvisende. 

Fås i mange størrelser som passer til alle hundestørrelser.

buster hundejakke

Buster softshell hundejakke

Rigtig fin jakke fra Buster, som er perfekt beskyttelse mod koldt og vådt vejr. Jakken er fuldstændig vandtæt og vindafvisende grundet det lækre softshell materiale. Den er samtidig foret med fleece, som gør jakken behagelig at have på og samtidig holder hunden varm.

Den er udstyret med justerbar klikspænde omkring maven, ligesom at halsåbningen også kan justeres. Der er samtidig åbninger til både hundens sele og halsbånd. Den er udstyret med reflekser langs ryggen og omkring halsen.

Rigtig fin hundejakke til prisen.

buster hundejakke

Stadig ikke overbevist?

Hvis du endnu ikke er overbevist, så fortvivl ikke.

Hvis du har brug for at se et større udvalg, vil vi anbefale dig at kigge forbi Dogshop.dk. Her finder du et stort udvalg af hundejakker til forskellige formål i topkvalitet.

Her kan du også sortere i kategorierne vinter/efterår, regnslag og softshell.

Hvordan vælger du den rigtige hundejakke? 

Ligesom når du er på shopping tur og har fundet en jakke du kan lide, så er det første skridt at finde den rigtige størrelse. Start derfor med at måle din hund, ofte skal man måle omkring halsen, brystet, taljen og hundens længde fra hals til hale. Når du har de rigtige mål er det nemt at finde den rigtige størrelse via hundejakkens størrelsestabel.  

Målet er at finde en hundejakke som sidder tæt nok til at den kan holde hunden varm og yde beskyttelse mod vind og vejr. Den må samtidig ikke være for stram, så din hund bliver ukomfortabel eller for løs så den falder ud af jakken.  

Du skal også vurdere materialet på jakken. Hvis du har planer om at den skal beskytte mod regn, er det essentielt du finder hundejakken i et materiale som er vandtæt eller vandafvisende, det kunne for eksempel være polyester. Hvis din hund har meget sart hud, kan det også være en fordel hvis indersiden er foret med enten bomuld eller uld.  

Et rigtigt godt råd kan være at finde en hundejakke i nogle lyse farver eller med masser af reflekser. Det giver nok sig selv, men det sikrer altså at din hund bliver markant mere synlig i trafikken i de mørke tider.  

Når du så har fundet den helt rigtige hundejakke, er det tid til at lade hunden prøve den på. Sørg for det er nemt for både dig og hunden at tage jakken af og på. Så tjekker du om den sidder ordentligt, værd opmærksom på at hunden kan bevæge sig frit og at den ikke sidder for stramt nogle steder især omkring halsen.