Det er en gave at være hundeejer, de små væsner giver så meget kærlighed, men kræver også masser af arbejde. Hvis din hund er en af dem der skal tygge i alt, er det måske på tide at købe et bidestærkt hundelegetøj til din hund. Det kan være en god måde at distrahere hunden fra at bide i alt muligt andet som skoene, møblerne og dine beskidte strømper. 

Vi ved at mange hunde har en tendens til at ville bide alt legetøj i stykker. Derfor har vi her lavet en liste med bidestærkt hundelegetøj. Den kan du bruge som inspiration i din jagt på det mest holdbare hundelegetøj.

Et godt bidestærkt hundelegetøj skal naturligvis være tæt på umuligt for hunden at ødelægge, men samtidig uden at det er så hårdt at det ødelægger hundens tænder. Samtidig skal det naturligvis være fri for skadelige kemikalier og andet lort. 

Du skal også være opmærksom på, at hvis du har problemer med at hunden generelt ødelægger ting vil et bidestærkt hundelegetøj ikke være en ultimativ løsning. Det skal ‘bekæmpes’ med træning, hvor det kan være et godt hjælpemiddel. 

Mest populære

Desmond the duck

Skal du prøve noget nyt?

Naturlig tyggetræ

Luksus legetøjet

K9 Bidepude Jute

5 bud på bidestærkt hundetøj

Vi har her fundet 5 bud på det mest holdbare hundelegetøj.

Kong bedste aktivitetslegetøj

Den klassiske Kong

Hvis du har haft hund i noget tid, er du uden tvivl stødt på den populære kong. Den er utrolig simpel, men gør alt den skal. Den er konkylie formet og har så et gennemgående hul, du kan fylde forskellige ting i.

Hvis du har en af de hunde, som tager det som en udfordring af splitte alt det legetøj du kommer til atomer, så kan du roligt købe en Kong. Det er nemlig stort set umuligt for hunden at ødelægge den, grundet det hårde gummi materiale.

Den kan for eksempel fyldes op med leverpostej og så fryses ned. Så er din hund beskæftiget det meste af dagen med at få det lækre indhold ud af legetøjet – Og tro os når vi siger det kan være en udfordring!

Vi er kæmpe Kong fans og det bliver derfor første anbefaling på listen over mest holdbare hundelegetøj.

bidestærkt hundelegetøj

Hjortegevir det naturlige valg

Hvis din hund skal have noget at gumle i, kan et naturligt hjortegevir anbefales. Det vil medvirke til at holde din hunds tænder rene og der er masser af timer i sådan et gevir, det holder dog ikke for evigt, men for de fleste hunde vil der være nogle ugers underholdning i sådan et ben.

Gevirerne splintrer ikke, så ingen tgrund til bekymring. Køber du ben fra Tikki er det også produceret af ben, som hjortene har tabt af selv og de er derfor et restprodukt fra en naturlig process.

 

bidestærkt hundelegetøj

Frø fra SodaPup

Denne lille ‘Frø’ er designet til at modstå alt hvad din ‘heavy chewer’ har at byde på – Den går ikke i stykker. Dette bidestærke hundelegetøj er genialt, hvis du er på jagt efter et holdbart stykke legetøj til din hund. 

Hvis en af udfordringerne er at din hund bider ting i stykker fordi den keder sig. Så kan man fylde den med snacks, så skal hunden virkelig arbejde for at få sin godbid.

Den er lavet i ekstra holdbart naturgummi og indeholder derfor ingen skadelige stoffer. 

tyggerod til hunde

Tyggeben af trærod

Hvis du er til en af de mere naturlige løsninger, skal du overveje et legetøj af trærod. Du får her et ubehandlet stykke trærod, som ikke splinter, men stadig er utrolig holdbart. 

Tyggeriden stimulerer trangen til at tykke, uden at tilføje unødvendige kalarorier. Den er samtidig lugtfri og hjælper til helt naturligt at rense hundens tænder. 

designer bidestærkt hundelegetøj

UP DOG TOYS

Skal du have noget bidestærkt hundelegetøj, som også passer ind i det moderne hjem? Så er dette aktivitetslegetøj fra UP DOG TOYS ret fedt. 

Terningen er lavet i TPR Gummi uden BPA, phathalter og latex. Det gummilignende materiale giver ingen mærker på sarte gulve eller møbler. 

Overvej iøvrigt at læse vores artikel omkring aktivitetslegetøj til hunde.

Gode råd til hundelegetøj der holder

Før du overhovedet anskaffer dig en hund er det en god ide at researche racen grundigt. Mange hunderacer kan bide sig igennem alt, og det kommer ofte som en overraskelse for mange hundeejere. Hvis din hund har brug for bidestærkt legetøj, så er plysdyr naturligvis ikke noget for dem, da de får den ødelagt på få minutter.

Rigtig mange hundeejere oplever at de søde små tøjdyr, som de kommer med til deres hund bliver splittet af i løbet af ingen tid. Så bliver de efterfølgende anbefalet at købe noget plastic eller latex legetøj til hunden. Men det holder heller ikke og hunden risikerer at spise de små stykker plastik, hvilket på ingen måde er godt for hunden. Man bør også undgå pivedyr, da de trygge glade hunde kan risikere at sluge den lille plastikdims der laver pivelyden. Hvilket i værste tilfælde kan føre til kvælning. 

Udover det bid stærke hundelegetøj som holder, vi har anbefalet i denne artikel kan du kigge på forskellige reb. Et bomuldsreb med en knude for enden, kan fungere rigtig godt for mange tygge glade hunde. De får naturligvis hevet forskellige tråde ud af rebet, men det er nemmere for hunden at fordøje bomuld end plastik. Desuden fungerer de små bomuldstråde fra rebet også som tandtråd, der bidrager positivt til hundens mundhygiejne.

Hvorfor bider hunde i ting?

Først og fremmest kan det være en måde for hunden at håndtere stress eller frustration. Du har måske adopteret en hund fra et internat eller en lille basse som på en eller anden måde har været udsat for mishandling eller svigt. I så fald kan der være en god grund til at hunden bider ting i stykker og det kræver træning. Uanset hvad er det i både i din og hundens interesse at få et godt bidestærkt hundelegetøj. De første par uger bliver nemlig rigtig hårde med træning, hvor den skal lære at stole på dig og ændre sin adfærd

Det kan også ske, at selv de mest veltrænede hunde bider ting i stykker. Det er nemlig samtidig en helt naturlig refleks for hunden at tygge i ting. Hvalpe bider i alt for at mildne irritationen når tænderne vokser frem – Præcis ligesom menneske babier.

Voksne hunde bider i ting for at holde kæberne stærke og samtidig rense deres tænder. Nogle hunde bider i ting fordi de keder sig eller føler sig ensomme (For eksempel når hunden er alene hjemme).  Det kan også være en måde for hunden at bearbejde angst eller frustrationer, hvis hunden eksempelvis ikke er god til at være alene hjemme. Derfor kan en investering i noget bidestærkt hundelegetøj være en god ide, så hunden finder en form for tryghed i legetøjet der er konstant. 

Det sker også, især for de lidt større hunde, at der bliver bidt ting i stykker, fordi hunden har for meget energi eller er understimuleret. Det kan være en hjælp at give hunden noget hundelegetøj der holder. Men det bør afhjælpes med motion, leg og stimulering eventuelt i form af træning. 

I nogle tilfælde kan det også skyldes at den lille stakkel er sulten. Vær opmærksom på hvad det er for nogle ting hunden bider i stykker. Er det ting der kan ligne, føles, lugte eller smage som foder? Hvis det er tilfældet kan det være at din hund simpelthen er sulten. I så fald kan det være en god ide at kigge på hundens ernæring. Måske får hunden for få kalorier, måske er hundemaden af dårlig kvalitet. 

Læs eventuelt vores hundefoder test, hvor vi også skriver meget mere om ernæring generelt.

Når du har fundet roden til problemet, er det en god ide at skabe et miljø i hjemmet, hvor hunden ved den kan bide i ting uden at få problemer. 

Skab et miljø hvor hunden må bide i legetøjet

Det at finde ud af om der er et dybere problem til at hunden bider i ting er første step. Derefter er det en god ide at købe noget bidestærkt legetøj. Når det så er på plads er det tid til at lære hunden hvornår det er okay at bide i ting og hvornår det ikke er. 

Du skal huske at din hund aldrig nogensinde vil stoppe med at bide i ting. Det er helt naturlig adfærd, du skal blot lære den hvad den må bide i og hvad den ikke må bide i. 

Du skal gøre det nemt for hunden at finde ud af hvad den må lege med og hvad den ikke må. Fjern derfor ting fra gulvet som hunden ikke må bide i. Det kan også være en god ide at lære hunden at den kun må lege med ting bestemte steder i huset. 

Brug altid positiv stimulering som en del af træningen. Køb noget sjovt hundeleg der holder, det vil gøre træningen meget lettere.

Husk det tager tid, men med tålmodighed når i altid i mål sammen.