Vi kommer her med vores bud på det bedste aktivitetslegetøj til hunde. For helt ærligt, så er det altid en god ide at have et stykke aktivitetslegetøj til sin hund i nærheden. Ikke fordi det nødvendigvis skal bruges, men fordi det kan holde din hund beskæftiget hvis behovet opstår. Det kan være din hund bliver rastløs mens du har gæster, eller du er nødt til at lade den være alene hjemme nogle timer. Så er aktivitetslegetøjet en rigtig god måde at holde din hund optaget og ikke mindst underholdt.

Udover at kunne fange din hunds opmærksomhed, er det også generelt godt for din hunds mentale helbred med den form for stimulering. Det er ikke nødvendigvis være de store hjernevridere, men det tvinger din hund til at tænkte på anderledes måder, og det holder den skarp på den lange bane.

Der findes rigtig meget godt og forskelligt aktivitetslegetøj og vi vil her komme med vores bud på vores favoritter. Niveauet afhænger i høj grad af din hund, men vi mener dog alle bør have disse ting fra vores liste over det bedste aktivitetslegetøj til hunde.

Hvorfor er aktivitetslegetøj en god ide?

Biologisk er der rigtig meget der har ændret sig for vores hunde gennem generationer. Forgængerne til hunde som vi kender dem i dag, skulle selv finde deres mad. Det lå dybt i dem at de skulle på jagt for at overleve.

Efter vi tog hundene ind som kæledyr, er denne jagt på mad forsvundet, da de pludselig fik os mennesker til at sørge for maden. Nogle forskere peger på at hunde ikke får samme fysiske og psykiske stimulering, som hunde i det fri, netop af denne grund.

En god løsning på dette er netop et godt stykke aktivitetslegetøj. Udgangspunktet for mange af disse er nemlig at hunden skal arbejde for at få godbidden eller maden.

Du kan prøve at gemme din hunds mad eller sprede det på græsplænen, det vil aktivere hunden når den skal dufte sig frem til det. Det er dog vigtigt at du gør det gradvist, så hunden forstår hvad der foregår. Ellers kan du risikere hunden udvikler en form for angst for hvornår det næste måltid kommer. Du skal også huske at variere udfordringerne, da hunden ellers kommer til at køre autopilot. Derfor får du nu vores bud på det bedste aktivitetslegetøj til hunde, så du kan få inspiration til noget nyt legetøj, der kan suppleres med.

Det at udfordre sin hund bidrager altså til både bedre mental og fysisk sundhed for din hund. Hunde der keder sig, laver ballade og i virkeligheden ønsker alle vel at vores hunde har det godt.

Kong bedste aktivitetslegetøj

Den klassiske Kong

Hvis du har haft hund i noget tid, er du uden tvivl stødt på den populære kong. Den er utrolig simpel, men gør alt den skal. Den er konkylie formet og har så et gennemgående hul, du kan fylde forskellige ting i.

Hvis du har en af de hunde, som tager det som en udfordring af splitte alt det legetøj du kommer til atomer, så kan du roligt købe en Kong. Det er nemlig stort set umuligt for hunden at ødelægge den, grundet det hårde gummi materiale.

Den kan for eksempel fyldes op med leverpostej og så fryses ned. Så er din hund beskæftiget det meste af dagen med at få det lækre indhold ud af legetøjet – Og tro os når vi siger det kan være en udfordring!

Vi er kæmpe Kong fans og det bliver derfor første anbefaling på listen over bedste aktivitetslegetøj.  

bedste aktivitetslegetøj

Activity Mat fra Buster

Buster Activity Mat er et anderledes stykke aktivitetslegetøj. Udgangspunktet er en tom måtte med trykknapper, hvor du kan montere forskellige opgaver som din hund skal løse. I startsættet er der 3 forskellige opgaver, men der kan tilkøbes flere. Man har derfor mulighed for at lave mange forskellige kombinationer, således at det ikke bliver rutine for hunden. 

Det er et markant anderledes stykke aktivitetslegetøj, som kræver en smule forberedelse for dig som ejer. Tilgengæld findes der så mange kombinationer og sværhedsgrader, at alle hunde uanset inteligens niveau kan blive stimuleret.

En af opgaverne består af en lille kuvert med en lille pind. Her er hundens opgave at fjerne pinden fra “låsen” og åbne kuverten for derefter at kunne få belønningen du har placeret der. Det lyder simpelt, men for din hund er det ikke verdens nemmeste opgave.

Opgaverne er indelt i sværhedsgrader fra 1-3.

Buster Activity Mat skal med på listen over bedste aktivitetslegetøj til hunde, da det er en udfordring der kan stimulere hunden i mange timer. 

bedste aktivitetslegetøj

Bedste aktivitetslegetøj

Vi har nu anbefalet 2 forskellige slags aktivitetslegetøj til hunde, som vi her på Anydog er svært begejstrede for. Hvis du ikke er blevet inspireret eller måske allerede ejer det anbefalede legetøj, skal du ikke give op. Der findes nemlig rigtig meget godt aktivitetslegetøj, som nemt kunne være med på denne side over bedste aktivitetslegetøj.

Her er 3 gode råd:

  • Sørg for at der er en vis kompleksitet eller variation i opgaverne.
  • Overvej materialet, de fleste hunde har det med at bide i deres legetøj.
  • Køb ikke for billigt, kvalitet og pris hænger ofte sammen.

God jagt!