Jeg var fornyeligt ude og gå med min hund Bella og her opstod en episode, som i den grad gav stof til eftertanke. Det startede som en helt normal aftentur. Vi gik ud af opgangen, over cykelstien og hen til fodgængerfeltet. Så drejede vi til venstre, ned ad de gamle togskinner. Jeg satte hende fri og alt var, som alle andre dage. Over og markere på den gamle forladte togvogn.. Vi kastede med bold og naturligvis skulle vi hilse på Mille (Den midaldrende labrador), vi som regel møder på aftenturen.

Vi når til enden af togskinnerne og jeg kalder hende til mig, så jeg kunne få hende i snor. For enden af togskinnerne skal vi krydse en cykelsti og her skete det så… I det vi træder ud, kommer en ung fyr blæsende på en el cykel. Vi kunne ikke høre ham og han kørte meget stærkt i forhold til, hvad man kan forvente af en cykel.. Men det gør ingen forskel, det er sådan uheld sker, der opstår noget uventet.

Han når i sidste øjeblik at undvige, det er centimeter fra at han rammer Bella og mig. Heldigvis skete der intet med hverken med den unge fyr, Bella eller mig. Udover forskrækkelsen, så vender han om og stopper op foran os. Så spørg han om vi er okay? Jeg svarer: “Ja”. Han siger så: “Det er jeg glad for, men få noget lys på din hund.. IDIOT!”.

Jeg var først rimelig chokeret over oplevelsen, men også hans reaktion. Han kunne da selv være en idiot! Men efterhånden som jeg faldt ned igen, gik det op for mig at han jo havde ret. Jeg har jo et ansvar for at Bella ikke kommer til skade i trafikken og i disse mørke tider, skal hun selvfølgelig være tydelig i trafikken.

Uanset hvem du er vil jeg gerne sige dig tak! Det har fået mig til at gøre både Bella og mig mere sikker på de mørke aftenture, men også inspireret mig til dette indlæg.

For hvad har vi gjort for at blive mere trafiksikre?

 

2 måder din hund og du selv bliver set i trafikken

Jeg gik naturligvis i gang med min research med det samme, for jeg skal f***** ikke miste Bella i et trafikuheld. Det var som altid, når det har med kæledyr at gøre. Der var naturligvis opfundet en milliard både åndsvage og geniale løsninger.

Mit fokus var at Bella ikke skulle være generet at løsningen og naturligvis, at det var en jeg følte var mest rigtigt og sikkert. For mit vedkommende fik jeg fat i nogle reflekser og en lille lygte til venstre håndled (Den som vender ud mod trafikken). Og det var faktisk nogenlunde samme løsning jeg fiksede til Bella.

shield hundejakke

LED Halsbånd

Det første produkt jeg købte var et LED halsbånd. Det lyser ret kraftigt, så jeg var i starten en smule i tvivl om det ville genere Bella. Hun reagerer dog overhovedet ikke på det, udover at være meget mere synlig i trafikken, kunne jeg også nemmere holde øje med hvor hun var, når hun bevægede sig rundt i mørket. 

Kan klart anbefales!

shield hundejakke

Refleksvest

Selvom LED halsbåndet gjorde Bella markant mere synlig, manglede der stadig noget. For det lyste kun op med kraften fra lyset, der var stadig ingen reflekser til at fange lyset fra resten af kroppen.

Jeg fandt den her refleksvest, som har indbygget M3 reflekser, der giver synlighed op til 300 meter væk! Samtidig er der LED lys på ryggen.

Den er super nem at tage på og af og Bella føler sig godt tilpas i den. 

Kombinationen af disse to ting er nu en del af rutinen her gang Bella og jeg skal på tur i mørket. Det generer på ingen måde hunden og jeg føler vi er markant mere sikre i trafikken.

Jeg håber du vil følge og sørge for at både du og din hund bliver mere synlige i trafikken.