En hundekurv kan være alt fra dyr og eksklussiv til at være simpel og billig samt alt derimellem. Der findes dem der lover hundekurven ikke kan ødelægges, andre kan varmes op og nogle påstår den giver hunden et bedre helbred. Men hvad er op og ned og er det i virkeligheden overhovedet nødvendigt med en hundekurv?

I denne hundekurv guide giver vi dig alt, du har brug for at vide omkring hundens kurv. Vi hjælper dig med at finde den rigtige hundekurv til din hund og gennemgår hvilke overvejelser du bør gøre dig inden du spendere dine sparepenge.

Hvilken hundekurv er bedst?

Hvilken hundekurv der er bedst til din hund, kommer i høj grad an på dig og din hunds behov. Du kan med fordel læse en af vores mere specialiserede guides herunder, eller resten af denne artikel for at kunne danne dig et godt overblik.

Bedste hundekurv til ældre hunde

 

Her er de 5 bedste hundekurve

Er du på jagt efter den bedste hundekurv til din hund, kommer her 5 rigtig gode bud. Vi præsenterer her 5 forskellige kurve, som de fleste hunde vil blive rigtig glade for.

Du bør måle din hund fra snude til hale, lig dertil et par ekstra centimeter når du skal vælge kurvens størrelse.

hundekurv til ældre hunde

Paikka Ortipædisk hundeseng

Denne hundekurv fra Paikka er en virkelig god og skånsom kurv i top kvalitet, som din hund uden tvivl vil elske. Når din hund ligger sig i kurven vil den bløde pude, som er fyldt med memory skum, tilpasse sig efter din hunds kropsform. Når hunden rejser sig igen, vil madressen hæve op igen så den er klar til næste gang. 

Hundensengen fra Paikka sælges i 2 forskellige størrelser. 

Cloud7-homey

Cloud7 Homey

Denne hundekurv er til den simple hund, der kun elsker at ligge super godt. Denne er en superkomfortabel hundepude fra Cloud7, som er lavet i robust højkvalitetsstof, som uden tvivl vil se godt ud i ethvert hjem.

Som altid med Cloud7 er der lagt vægt på hundens komfort, men også selve hundekurvens design. Kvaliteten er som altid i top, således får du en kurv der kan holde i mange år – Til glæde for dig og din hund.

labbvenn møvik

Labbvenn Møvik

Du er muligvis stødt på Labbvenn i din jagt på den bedste hundekurv til din hund. Labbvenn er nemlig et af de ypperste brands, når de kommer til luksoriøse hundesenge. 

Møvik er en af de mest populærer modeller fra Labbvenn. Den har et råt nordisk design, og så er der lagt vægt på at give din firbenede ven den absolut bedst mulige komfort, når der skal slappes af i hjemmet. 

shield hundejakke

Cloud7 Sleepy Deluxe

Hvis komfort, design og indretning skal gå op i en højere enhed, så er Sleepy Deluxe fra Cloud7 et oplagt valg. Her er nemlig lagt vægt på kvalitet, design og komfort.

Hundekurven består af 4 individuelle kampe og en madras i høj kvalitet. Det er en kurv til luksushunde, som holder i mange år.

hundekurv til ældre hunde

Divine Futon hundeseng

Hvis kun det bedste er godt nok for din hund. Så har Bowsers lavet en ortopædisk hundeseng i absolut topklasse.

Madressen består af en himmelsk memory foam madras. Den former sig efter hundens krop, men udover dette, temperatur regulerer den også. Det giver hunden et hvilkested i hjemmet, som din hund vil sætte kæmpe stor pris på.

Den er lavet i slidstærkt og moderne Jacquard stof og kommer i et minimalistisk design, som passer ind i de fleste hjem.

Har min hund brug for en hundekurv?

Man kan i nogle tilfælde fristes til at spørge sig selv om ens hund overhovedet har brug for en hundekurv. Den ligger jo alligevel altid på gulvet ved siden af min sofa? Svaret er ja, din hund har altid brug for en hundekurv. Selv hvis din hund har lov til at sove i sengen. Faktisk kan det i nogle tilfælde være en god ide at have flere.

Hundekurven er basen

Hundekurven er ikke kun et sted hvor din hund sover. Den er hundens base i hjemmet. Det er her, den kan trække sig hen, hvis den har behov for fred og ro. Det er her den kan føle sig sikker.

Netop derfor bør man altid have en hundekurv, selvom hunden oftest ligger sammen med resten af familien i og omkring sofaen. 

Man bør af samme grund og have nogle regler i hjemmet omkring hunden og dens hundekurv.

For det første er hundekurven ikke et sted man bruger som straf eller til at irettesætte hunden. Det er vigtigt at hunden forbinder sin kurv med ro og opfatter den som et sikkert sted at opholde sig. Samtidig bør man heller ikke opsøge hunden i kurven for at kæle med den eller lege med den. Der skal være ro på for hunden, når den ligger sig, og den skal kunne ligge i hundekurven uforstyrret og slappe af. Hundekurven er hundens fristed i hjemmet. 

Det kan af samme grund være en god ide, at have flere hundekurve i hjemmet, som forbindes med forskellige situationer. Man kan for eksempel have en hundekurv et sted i familiens fællesrum, hvor hunden kan trække sig og stadig være sammen med familien, selv når der er gæster på besøg. Samtidig kan det være en god ide at have en hundekurv, som står fast i soveværelset hvis hunden sover med jer. Så lærer hunden nemlig, at når vi bruger den hundekurv er det fordi vi går i seng og skal sove.

Hvis i ofte er ude af huset og har hunden med i byen. Så er det også en rigtig god ide at have en hundekurv, der kun bruges når i er væk fra hjemmet. Så har hunden altid et sted at trække sig hen, som den forbinder med “safe space”. Mange hundeejere vil her opleve, at de får en mere rolig hund, som ikke er så rastløs og overtændt når man er på besøg som gæst.

Hvilke typer findes der?

En hundekurv kan i princippet være en gammel pude din hund er blevet glad for. Det kan også være en flot seng, der ligner en mini model af en designer sofa. Det handler i meget om din smag, dit budget og i hvor høj grad den skal passe ind i hjemmets indretning.

Du bør også tænke på om din hund har et særligt behov for en bestemt hundekurv. Det kan også være den har en præference for en bestemt type hundekurv. 

Almindelige typer:

Der findes mange forskellige hundekurve, her er nogle af de mest almindelige:

 • Måtter og tæpper – Koster ikke meget og bruges typisk, som ekstra fyld til en flettet kurv eller lignende.
 • Pude sengen – Er den fluffy seng med masser af fuld til hunden, der godt kan lide at krølle sig sammen og putte.
 • Hulen – Ligner pude sengen, men går hele vejen rundt og former en lukket hule. Så hunden kan ligge trygt og uforstyrret.
 • Hundemadras – En madras lavet specielt til hunde, disse er ofte foretrukket af store hunde.
 • Donut kurven – En rund kurv med form som en donut.
 • Vandtæt hundeseng – En hundeseng der er vandtæt, god til udendørs brug.

Specielle typer:

Der findes også mere specialiserede hundekurve med andre funktioner.

 • Ortopædisk hundeseng – En ortopædisk hundekurv er udstyret med memory foam, som giver særlig støtte til hunden. Rigtig god til store og ældre hunde for at skåne deres muskler og led.
 • Opvarmet hundekurv – En hundeseng med varme, som er god til blandt andet ældre hunde eller små hunde der har svært ved at holde varmen når det er koldt.

Hvad er den bedste hundekurv til din hund?

Der er så mange forskellige hundekurve og -senge på markedet. Hvordan vælger man den rigtige til sin hund? Der er mange faktorer du bør tage med i dine overvejelser, blandt andet størrelse, pris, komfort, hundens behov, design og meget mere.

Du bør undersøge markedet og eventuelt spørge din dyrlæge til råds, hvis din hund har nogle specielle behov. Her er nogle af de ting du kan overveje.

 • Størrelse – Før du finder noget der passer til dit budget, skal du sikre dig hunden kan være i kurven. Det er ikke optimalt hvis hundens hoved og lemmer ligger ud over kanten.
 • Rengøring – Hunden slæber alt muligt med ind i sin hundekurv. Den er ikke altid selv lige ren og så har de tendens til også gerne at ville spise en snack eller to i kurven. Derfor er det nogle gange nødvendigt at rengøre kurven, sørg for at undersøge hvordan kurven skal rengøres og om det eventuelt kan gøres i vaskemaskinen.
 • Fyld – Sørg for at fyldet i kurven er noget der passer til din hund og dens behov. Hvis det er en stor hund eller gammel hund, kan det for eksempel overvejes at få fat i en hundeseng med memory foam for at aflaste hundens krop.